Over mij

Hi! Ik ben Lisa Senator, 32 jaar en ik woon in Aalsmeer. Ik ben iemand met een juiste dosis positieve energie en met ongelofelijk veel liefde voor dieren, met name voor onze trouwe viervoeter, de hond!

Mijn hele leven heb ik al honden om mij heen. Veel verschillende honden van klein tot groot. Het psychologische deel van de hond heeft mij altijd geïnteresseerd! Wat gaat er in het hoofd van de hond om? Waarom vertoont de hond zulk gedrag? Wat wil de hond met dit gedrag zeggen? Zoveel vragen, dat het tijd was om me nog meer in de hond te gaan verdiepen, daarom ben ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie gaan volgen en deze heb ik met succes afgerond. Ik mag mijzelf met trots Kynologisch Instructeur noemen.

Bij de Martin Gaus Academie heb ik ontzettend veel geleerd over de lichaamstaal en het gedrag bij honden en hoe je het best op een positieve manier kan samenwerken met je hond. Iets wat ik heel belangrijk vind als je met honden werkt of als je zelf honden hebt.

Naast de Martin Gaus academie heb ik een cursus gevolgd bij een hondengedragstherapeut. Hier heb ik veel kennis opgedaan m.b.t. de autoriteitstraining en natuurlijk leiderschap. Een hond heeft veel baat bij een natuurlijke leider. Een echte natuurlijke leider is zelfverzekerd, straalt rust uit en is respectvol. Door natuurlijk leiderschap te omarmen, creëer je een sterke band gebaseerd op vertrouwen, respect en wederzijds begrip. Dit leidt tot een gelukkige, goed aangepaste hond die zich veilig voelt en graag samenwerkt met zijn menselijke leider.

Ik vind het heel belangrijk om een hond goed te leren kennen en de hond de tijd te geven om mij te leren kennen. Iedere hond is anders en uniek en hier heb ik ook veel respect voor. Door goed naar de lichaamstaal van de hond te kijken, kan ik beter inschatten wat de hond nodig heeft en wat de hond wel of niet prettig vindt.

Spring, rol, zwem, blaf, trappel, speel, kwispel en geniet van het leven!

Liefs, Lisa

 

Behaalde cursussen en diploma’s:

 • Cursus Natuurlijk Leiderschap onder begeleiding van een hondengedragstherapeut
 • Martin Gaus academie:
  – Instructeur I Gedragsleer
  – Instructeur II Trainingstechnieken
  – Instructeur III Kennis verdiepen en leren overdragen
  – Ras en gedrag
  – EHBO bij honden

Diploma: Kynologisch Instructeur