Over mij

Hi! Ik ben Lisa Senator, 29 jaar jong en ik woon in Aalsmeer. Ik ben iemand met een juiste dosis positieve energie en met ongelofelijk veel liefde voor dieren, met name voor onze trouwe viervoeter, de hond!

Mijn hele leven heb ik al honden om mij heen. Veel verschillende honden van klein tot groot. Het psychologische deel van de hond heeft mij altijd geïnteresseerd! Wat gaat er in het hoofd van de hond om? Waarom vertoont de hond zulk gedrag? Wat wil de hond met dit gedrag zeggen? Zoveel vragen, dat het tijd was om me nog meer in de hond te gaan verdiepen,  daarom ben ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie gaan volgen en deze heb ik met succes afgerond. Ik mag mijzelf met trots Kynologisch Instructeur noemen. Maar, hierna ben ik zeker nog niet uitgeleerd. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en daarom staan er al een aantal andere cursussen op de planning!

Bij de Martin Gaus Academie heb ik ontzettend veel geleerd over de lichaamstaal en het gedrag bij honden en hoe je het best op een positieve manier kan samenwerken met je hond. Iets wat ik heel belangrijk vind als je met honden werkt of als je zelf honden hebt. Op een samenwerkende en positieve manier ga ik dus ook met honden om.

Een aantal jaar geleden heb ik bij een hondenuitlaatservice gewerkt en daardoor al veel ervaring opgedaan met het uitlaten van groepen honden en hun roedel gedrag. Ik heb hier met veel plezier gewerkt en veel geleerd, maar ik vond het tijd voor mijn eigen hondenuitlaatservice. Iets waar ik volledig mijn eigen creativiteit, passie, kennis en werkwijze in kan stoppen.

Ik vind het heel belangrijk om een hond goed te leren kennen en de hond de tijd te geven om mij te leren kennen. Iedere hond is anders en uniek en hier heb ik ook veel respect voor. Door goed naar de lichaamstaal van de hond te kijken, kan ik beter inschatten wat de hond nodig heeft en wat de hond wel of niet prettig vindt.

Spring, rol, zwem, blaf, trappel, speel, kwispel en geniet van het leven!

Liefs, Lisa

 

Behaalde cursussen en diploma’s aan de Martin Gaus academie:

Instructeur I Gedragsleer
Instructeur II Trainingstechnieken
Instructeur III Kennis verdiepen en leren overdragen
Ras en gedrag
EHBO bij honden

Diploma: Kynologisch Instructeur