Leiderschapstraining

Welkom bij mijn leiderschapstraining. Bij mij draait alles om het bouwen van een sterke band tussen jou en je hond, gebaseerd op respect, vertrouwen en duidelijkheid.

Mijn privétraining richt zich op het aanleren van de basiscommando’s – de fundamenten van een gehoorzame en goed gemanierde hond. Maar daar blijft het niet bij. Ik ga veel dieper door je te leren hoe je de subtiele signalen van lichaamstaal en hondentaal kunt observeren en begrijpen. Door deze vaardigheid te ontwikkelen, kun je echt inzicht krijgen in de behoeften en emoties van je hond, wat de communicatie tussen jullie beiden enorm zal verbeteren.

Echter, mijn doel reikt verder dan alleen gehoorzaamheidstraining. Ik geloof in het belang van natuurlijk leiderschap – het vermogen om je hond op een kalme, zelfverzekerde en assertieve manier te leiden.

Vanuit deze professionele benadering geef ik je de tools in handen die ervoor zorgen dat jouw viervoeter je zal erkennen als zijn of haar natuurlijke leider en jou met veel focus en liefde zal volgen in en harmonieuze relatie gebaseerd op wederzijds begrip en vertrouwen.

En waar kunnen we deze mooie reis beter beginnen dan in de rust van moeder natuur? Mijn privétrainingen in het park bieden een ideale omgeving waar jij en je hond kunnen gedijen. Weg van afleidingen en in een natuurlijke setting, kunnen we ons volledig richten op het opbouwen van jullie band en het verfijnen van jullie vaardigheden.

Hieronder leg ik uitgebreid uit wat de leiderschapstraining inhoudt.

Wat houdt natuurlijk leiderschap in en hoe pas ik dit toe tijdens je privétrainingen?

Natuurlijk leiderschap bij honden draait om het begrip van de natuurlijke hiërarchie binnen een roedel en het aannemen van de rol van een kalme, zelfverzekerde en consistente leider. Een natuurlijke leider voor een hond is iemand die:

 1. Zelfverzekerd is
 2. Consistent is
 3. Respectvol is
 4. Empathie toont
 5. Leiding geeft

Door natuurlijk leiderschap te omarmen, creëer je een sterke band gebaseerd op vertrouwen, respect en wederzijds begrip. Dit leidt tot een gelukkige, goed aangepaste hond die zich veilig voelt en graag samenwerkt met zijn menselijke leider.

Tijdens de trainingen ga ik je begeleiden bij het ontwikkelen van onderstaande vaardigheden, inzichten en mentaliteit:

 1. Educatie en bewustwording
 2. Demonstratie en observatie
 3. Praktische oefeningen
 4. Feedback en aanpassing
 5. Ondersteuning en follow-up

Welke basiscommando’s komen aan bod?

 1. Het commando “zit”
 2. Het commando “hier”
 3. Het commando “wacht” en “blijf”
 4. Het commando “af”
 5. Aandachtig meekomen aan de lijn zonder te trekken
 6. Volgen

Voor wie is de leiderschapstraining?

 1. Nieuwe hondeneigenaren: Als je net een puppy hebt geadopteerd of een volwassen hond hebt verwelkomd in je gezin, biedt de leiderschapstraining een solide basis voor het opbouwen van een sterke band en het ontwikkelen van goede gewoonten vanaf het begin.
 2. Ervaren hondeneigenaren: Zelfs ervaren hondeneigenaren kunnen baat hebben bij de leiderschapstraining om hun kennis en vaardigheden te verdiepen, nieuwe technieken te leren en hun relatie met hun hond naar een hoger niveau te tillen.
 3. Iedereen die zijn band met zijn hond wil versterken: Ongeacht je ervaringsniveau als hondeneigenaar, zijn gehoorzaamheid wilt verbeteren en de taal van je hond goed wil leren begrijpen, dan is de leiderschapstraining precies wat je zoekt.

De gids voor de leiderschapstraining

Bij aanvang van de leiderschapstraining krijg je een gids. Hierin worden de basiscommando’s in handige stappen uitgelegd zodat je deze thuis makkelijk kunt blijven oefenen. Ook leg ik onder andere uitgebreid uit wat natuurlijk leiderschap inhoudt met handige tips over de hondentaal en de lichaamstaal van de hond.

Wat krijg je?

 1. Les in natuurlijk leiderschap
 2. Het aanleren van de basiscommando’s
 3. Meer inzicht in het leren begrijpen van de hondentaal en de lichaamstaal
 4. Een gids met handige informatie en veel tips

Klaar om de leider te worden waar je hond naar verlangt? Schrijf je in voor mijn leiderschapstraining en ontdek de vreugde van een sterke, harmonieuze relatie met je trouwe metgezel!